Første weekend i oktober 2022 var der indbudt til Litterært Folkemøde i Skørping – En festival for de klassiske danske forfattere. Arrangørerne var det lokale Herman Bang Selskab og en række andre lokale kulturelle initiativer og institutioner.

Som ét ud af i alt 16 litterære selskaber deltog Pontoppidan Selskabet i folkemødet. Vi havde egen bod på ”markedspladsen” og bidrog i øvrigt med to selvstændige foredrag om Henrik Pontoppidan og hans forfatterskab.

Folkemødet – med over 40 selvstændige arrangementer og aktiviteter – blev et tilløbsstykke og en stor succes. Der blev ”solgt” over 1500 billetter til de mange arrangementer.

Arrangørerne forventer at Litterært Folkemøde bliver en fast tilbagevendende begivenhed hvert andet år, næste gang i 2024.

Med Litterært Folkemøde som anledning og inspiration er der igangsat fornyede bestræbelser på at genoplive det tidligere samarbejdsforum for de litterære selskaber, LISE. Pontoppidan Selskabet støtter disse initiativer.