Næste arrangement:

Onsdag den 24. maj kl. 17.00

Anders Raahauge:

Pontoppidans præster.

Raahauge taler med udgangspunkt i sin nye bog “Pontoppidans præster” på forlaget Fønix.

I hele sit værk tager Henrik Pontoppidan livtag med kristendommen, og han ønsker i virkeligheden aldrig at forlade den brydekamp. Gennem hans bøger vandrer derfor også en hel procession af præster. Pontoppidan hudfletter flertallet med barsk satire for deres ængstelige anglen efter popularitet. Det overses derfor gerne, hvilke lysende undtagelser, der findes iblandt dem, hyldet af forfatteren for deres frygtløshed og alvor. Foredraget besøger præstegalleriet, og det skal tillige vise, hvordan indflydelsen fra Friedrich Nietzsche og Søren Kierkegaard farver forfatterskabet. Den første især i Pontoppidans yngre år; den anden stærkere i hans modne år – i ”Lykke-Per” tales nietzscheansk om ”samvittighedens spøgelse”, mens menneskets samvittighed i ”De dødes rige” bliver det fornemme anker i modernitetens hvirvlende værdirelativisme.  

Anders Raahauge er sognepræst i Sønderborg, litteraturmagister og tidligere kulturredaktør ved KD og JP.

Mødet finder sted i Bethesda, Rømersgade 17, København K. Entre: Gratis for medlemmer – 50 kr. for ikke-mdlemmer